Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > users > [maxq-users] Problems in using maxq while debugging a Zope/multiframe application

maxq
Discussion topic

Hide all messages in topic

All messages in topic

Re: [maxq-users] Re: Problems in using maxq while debugging a Zope/multiframe application

Author emmebi
Full name Marco Bizzarri
Date 2003-09-11 07:47:32 PDT
Message Scrive James Manning <jmm at sublogic dot com>:

> > We're trying to authenticate into the application, and then access
> > the application.
>
> How does it maintain access? Cookies, I assume? My experience with
> Zope webapps is pretty low, so please forgive if this is a dumb
> question :)

Cookie authentication, in this case.

.... snipped.

Here are the URL, login and password to try to reproduce the problem.


URL: http://80.105.153.19​3:9090/PAFlow/

username: maxq
password: maxq136

You should receive output as long as you remain on the login page. After that,
you should not receive any more output from maxq.
 
Also: I'm using maxq latest release (0.94) on a debian/GNU Linux 3.0r1, with
j2sdk1.3

I've tried with konqueror (2.2.2), firebird (0.6), and mozilla (1.3).

Konqueror is able to navigate, even though I can't see anything after I login
and before I logout.

Mozilla-firebird is unable even to retrieve the login page (it looks like it is
trying to get *VERY* strange things).

Please let me know.



--
Marco Bizzarri - CTO - Icube S.r.l.
Address: Via Ridolfi 15 - 56124 Pisa (PI), Italy
E-mail: m dot bizzarri at icube dot it Web: http://www.icube.it
Phone: (+39) 050 97 02 07 Fax: (+39) 050 31 36 588

--------------------​--------------------​---------
This mail sent through IMP: http://horde.org/imp/

--------------------​--------------------​--------------------​---------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@ma​xq.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help at maxq dot tigris dot org

[maxq-users] Re: Problems in using maxq while debugging a Zope/multiframe application

Author jmm
Full name James Manning
Date 2003-09-11 06:45:39 PDT
Message > We're trying to authenticate into the application, and then access
> the application.

How does it maintain access? Cookies, I assume? My experience with
Zope webapps is pretty low, so please forgive if this is a dumb
question :)

> We start the recording of the session, but we can see just the
> redirection to the authentication page, and nothing else. Indeed,
> just after we authenticate, there is no more recording into maxq.

What browser are you using? How did you configure it to use the http
proxy?

The first step I take in debugging these kinds of situations is
typically to fire up ethereal (which AFAIK all major and recent Linux
distributions include) or its text-based interface tethereal and check
out the actual network traffic. In many cases in the past, the
post-authentication http accesses weren't still going through the
proxy, they were going directly, so maxq never had a chance to record
them.

No idea if that's what's going on here, but getting a "third-party
view" of the network traffic to confirm whether the http accesses are
really going through maxq or not should be a good first step in
figuring out where the core problem is.

Since the "not going through maxq" case is something you'd have to fix
outside of maxq (of course), I'll assume from here on that you
confirmed the http stuff is still going through maxq and there's still
a problem.

If possible, send all the debug output from maxq, confirming that
the "debug" value in EditorPane.java is still set to true.

Now, *ideally*, see if you can find (maybe on zope.org?) some similar
app (another multi-frame app, perhaps) that you see the same behavior
with trying to record with maxq. Then you can respond with "this
webapp on this site, this user/pass, maxq version XXX, and it doesn't
work" and then it'll be much easier for us to run it ourselves,
confirm the breakage, and fix it hopefully :)

> The application uses a multiframe page to show the information.
>
> Is there any known problem with this setup?

There shouldn't be, at least not implicitly - everything's still HTTP
under the covers, regardless of the HTML on top. Unless there's some
kind of bizarre code that does something like start an applet that
does a direct connection back to the server (and hence not through the
proxy, depending on how they make the connection), this kind of setup
should really work fine.

Good luck! I look forward to getting this resolved, it's a very odd
issue indeed :)
--
James Manning <http://www.sublogic.​com/james/>
GPG Key fingerprint = B913 2FBD 14A9 CE18 B2B7 9C8E A0BF B026 EEBB F6E4

--------------------​--------------------​--------------------​---------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@ma​xq.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help at maxq dot tigris dot org

[maxq-users] Problems in using maxq while debugging a Zope/multiframe application

Author emmebi
Full name Marco Bizzarri
Date 2003-09-11 03:48:50 PDT
Message Hi all.

We've just started using maxq to prepare our functional tests for our web
application.

The application is running on Zope, and the platform, both for maxq and for Zope
is Linux.

We're trying to authenticate into the application, and then access the application.

We start the recording of the session, but we can see just the redirection to
the authentication page, and nothing else. Indeed, just after we authenticate,
there is no more recording into maxq.

The application uses a multiframe page to show the information.

Is there any known problem with this setup?

Any help would be greatly appreciated.

Regards
Marco

--
Marco Bizzarri - CTO - Icube S.r.l.
Address: Via Ridolfi 15 - 56124 Pisa (PI), Italy
E-mail: m dot bizzarri at icube dot it Web: http://www.icube.it
Phone: (+39) 050 97 02 07 Fax: (+39) 050 31 36 588

--------------------​--------------------​---------
This mail sent through IMP: http://horde.org/imp/

--------------------​--------------------​--------------------​---------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@ma​xq.tigris.org
For additional commands, e-mail: users-help at maxq dot tigris dot org
Messages per page: